Årefjällsloppet 5.5 blir Årefjällsloppet 4.5

För att få en ännu vackrare och bättre inramning av Årefjällsloppet har vi valt att förlägga alla våra målgångar i Vålådalen, på samma arena som för eliten i Årefjällsloppet 10.0. Det betyder att vi flyttar starten av Årefjällsloppets motionsklasser. Årefjällsloppet 4.5 kommer att starta i Edsåsdalen och banan kommer att följa bansträckningen för Årefjällsloppet 10.0 till mål. En ny, fantastisk skidupplevelse där våra motionärer, förutom att de får möjligheten att skida i och upptäcka vår fantastiska fjällvärld, kommer att kunna jämföra sin tid mot eliten de sista 4.5 milen in till mål i Vålådalen.
 
Årefjällsloppet 4.5 inleds direkt efter start med en lång ihållande stigning upp emot Lillvalen och banans högsta punktGenom den så kallade Lyckoleden, som är känd för sina storslagna vyer och sin vackra natur kommer åkarna sedan att vända tillbaka mot Ottsjö med några mindre stigningar men där man totalt sett tappar höjdmeter. Ner mot byn Ottsjö kommer en brant utförslöpa innan sjön passeras. Avslutningen och de sista 15 kilometerna av loppet kan liknas vid Vasaloppets bansträckning med mestadels lättåkta, småkuperade delar innan målgång i Vålådalen.
 
På grund av rådande pandemi undersöker vi möjligheterna för att kunna genomföra Årefjällsloppets motionsdel. Vi har en förhoppning och arbetar för att kunna genomföra öppna spår där vi kan ha skidåkare längs vår vackra bansträckning under helgen den 27-28 mars.
Mer information kommer inom kort.
Följ oss även på Facebook!