I och med snöbristen på södersidan i Ottsjö, snöläget på Ottsjön och väderprognosen med mycket plusgrader på dagarna har vi valt att byta bansträckning.

Den nya sträckningen erbjuder storslagen längdskidåkning med härliga passager på fjällsidorna mellan Ottsjö, Trillevallen och Edsåsdalen. Prognosen med sol och vackert väder på lördag ger mersmak.

Här hittar du bansträckningen på Åre Trails. Här kan du även ladda ner GPX-filen

Här hittar du den nya bansträckningen

Starten sker i Trillevallen. Härifrån går loppet vidare upp på Ripkallhöjden, ut över sidorna på Välliste och Grofjället och ner mot Lyckans läger där första vätskekontrollen finns.
Vid vätskekontrollen svänger spåret söder-ut och går gamla Årefjällsloppets sträcka ”baklänges” förbi Dalsnyvallen och vidare ner mot Ottsjö.
Loppet passerar mellan Hållfjället och Grofjället där vätskekontroll 2 finns. Loppet går vidare och ansluter till den ursprungliga sträckningen på myrarna mellan Ottsjö och Trillevallen. Härifrån och till mål går loppet den ursprungliga banan förbi Ytterstvallen, via Trillevallen med vätskekontroll upp över fjällen samma spår som tidigare. Vid vätskekontrollen Lyckansläger 2 går loppet nu vidare ut på Älgbergsrundan och ner i Edsåsdalens spårsystem.

Vi ordnar givetvis så att all transfer styrs om till denna start och att ni som bor i Vålådalen erbjuds transfer till start.